Så fungerar det


1 ett

Kurs

Anmäl dig till en nybörjarkurs (Grönt Kort-kurs) där du får genomgångar/träning både praktiskt och teoretiskt.

2 två

Quiz

Gör quiz digitalt via Golf4u. Dessa kan göras fritt inom 12 mån. Föredrar du pappersform finns den möjligheten.

3 tre

Speltest

Genomför ett  godkänt speltest över 9 hål med valfri spelpartner som har hcp 36 eller lägre.

Läs mer om speltest

På 9-hål, från avkortad distans, ska du klara att spela på 49 slag eller bättre. Har du slagit 7 slag och inte kommit i hål ska du plocka upp bollen då max antal slag/hål=8. Vid ditt utslag får du ”pegga bollen” om du önskar. På speltest spelar du från avkortad distans enligt ”tabell” som finns på anslagstavlan i klubbhusets entré.

 

Speltest genomförs alltså med valfri spelpartner som har hcp 36 eller lägre. Vi erbjuder faddrar för dig som saknar spelkamrat.

 

När du klarat ditt speltest ska ditt scorekort förutom godkänt resultat även innehålla:
Namn, Golf-id, signatur- både på dig som spelare och på markören.
Datum, start-tid, resultat ifyllt på varje hål och en totalsummering.
Skriv även på Scorekortet- ”Speltest för Grönt Kort på Vårdsbergs GK”.

 

För att sedan bli registrerad på Grönt Kort (= hcp 54) ska du:

1. Ta bild/foto på korrekt ifyllt scorekort (titta igenom infon ovan).
2. Ladda upp bild via ”Min sida” på golf4u.se
3. Uppladdning av bild kan göras först efter att samtliga 12 quiz på golf4u.se är avklarade och kan göras som medlem i golf4u.se (ingår 12 mån medlemskap från registrering). Speltest kan dock utföras innan alla 12 quiz är avklarade. Du som ej är bekväm med dator och uppladdning av bild, ta kontakt med mig så löser vi det på annat sätt.

 

Detta spelkrav gäller här hos oss på Vårdsberg (spelkrav kan skilja mellan olika klubbar). Du kan göra speltestet hur många gånger du vill! Du bokar din speltid via reception (via personal på plats eller tele 013-59082). Greenfee (för icke fullvärdig medlem i Vårdsbergs GK) betalas innan spel.

Boka din Grönt Kort-kurs redan idag

Vårdsbergs golfklubb

Givetvis kan det vara svårt att välja vilken klubb som passar bäst för dig att påbörja din utbildning mot Grönt Kort. Vart du bor och vilken klubb de golfare du ev. känner är medlemmar i, kan spela roll för ditt val men även andra faktorer kan vara betydelsefulla.

 

Vårdsbergs golfklubb är allmänt känd som en nybörjarvänlig golfklubb med stort fokus på dig som är ny. Jag vill tillsammans med golfklubben hälsa dig hjärtligt välkommen att börja ditt golfspel hos oss. Hör gärna av dig om du fundera över något!

Michael Persson Vårdsbergs Golfklubb skylt

Kvalité och engagemang

Alla kurstillfällen leds av mig oavsett om det är praktikpass eller teoripass. Även bokning av kurs, frågor och mejl hanteras direkt via mig. Detta gör att det blir en naturlig kontakt med mig som tränare. I min träningsfilosofi tror jag på små grupper så att alla kan synas och få den hjälp de behöver. Mina grupper består därför av max 4 personer under den praktiska utbildningen.

 

Jag erbjuder gratis prova-på tillfällen (vid utsatta tider) så att du som är nyfiken på golf men ännu inte tagit beslutet att påbörja en kurs kan komma och testa.

 

Då jag driver utbildningen i eget bolag är jag extra mån om att det ska finnas ett stort/brett kursutbud. Detta innebär att jag lägger ut många olika kurser så att du som deltagare ska kunna hitta upplägg/dagar/tider som passar just dig. Jag är mycket flexibel och du kan t.ex. mejla/ringa mig när som helst om du undrar över något, oavsett om det är vardag, helg, morgon eller kväll.

Nybörjarvänligt

Som golfklubb skulle jag beskriva Vårdsberg som familjär och relativt liten, vilket gör att du snabbt hittar på området. Det finns bra träningsmöjligheter och vår bana lämpar sig bra även för dig som är ny. Redan efter påbörjad kurs får du spela på vår bana så länge du spelar med någon som har Grönt Kort (medlemskap eller betald greenfee krävs). Det är relativt lätt att boka en speltid på vår bana!

 

Förhoppningsvis tycker du golf är roligt och att vår bana/anläggning är trivsam. Då kan det vara bra att veta att vi inte har någon form av insats i våra medlemskap. Du betalar helt enkelt från år till år och är ej ”bunden” till något mer.

 

De senaste 8 åren har över 1 500 personer genomfört sin Grönt Kort-utbildning via Micke P Golf/Vårdsbergs golfklubb (över 400 personer säsongen 2016). Du är alltså inte ensam som nybörjare hos oss!

Prova-på-golf

För dig som ännu inte spelar golf och inte påbörjat nybörjarkurs finns möjligheten att testa om golf är något för dig. Vi kör en enkel genomgång och du får testa ett antal golfslag. Passens längd beror på antalet deltagare, kontakta mig för förslag på upplägg och pris. Bokning av tid sker till info@mickepgolf.se eller 070-674 99 39. Vi samlas i klubbhuset.

 

Möjlighet till Gratis prova-på-pass finns under nedan tider (Max 1 gratis prova-på-pass/person). Föranmälan till dessa pass måste göras till info@mickepgolf.se eller 070-674 99 39. Vi samlas i klubbhuset. Tiden kan kortas ned vid få deltagare. Max 8 platser/tillfälle. Utrustning finns att låna!

 

Prova-på-pass nr 1: Mån 1/5 19:00-20:00
Prova-på-pass nr 2: Tors 1/6 20:15-21:15
Prova-på-pass nr 3: Tors 17/8 19:15-20:15

Person på golfrange